0161 485 8999

Case Study: Mr and Mrs H

Post 83 of 107
Case Study: Mr and Mrs H

Sometimes the idea you have in your head, is nothing like the final outcome. That was the case with Mr and Mrs H, and we were proud to create a kitchen for them which exceeded their expectations.

After going through a fair few designs and quotations, we were able to create a kitchen and living space that would work with what Mr and Mrs H had imagined, while realistically optimising the space that we were working with.

A kitchen that says “home”

When Mr and Mrs H from Cheadle contacted us, they were looking to create a kitchen with space for dining and living in their detached home. We have previously designed a kitchen for them in their first home, so we were more than happy to be designing for them once again.

As most modern families, they wanted this space to have multiple purpose and be optimized to its capacity. Mr and Mrs H wanted the room to provide a welcoming dining experience, as well as create a welcoming environment. As well as this, they wanted the design of the space to provide a “wow” factor when friends and family visit, so we set to work on making that happen.

The Designs and Features

The unique aspect of the design is that our clients wanted the tallest form of storage in order to get as much space and storage as possible. They also requested a half depth, double width pantry unit. All units in this design were vinyl wrapped, two toned and completely handleless for a sleek and stylish finish.

The clients also wanted Neff appliances and quartz worktops. We went with a marble effect to add some pattern and to compliment the minimal style of the units. To add more depth, the flooring was hardwood throughout.

The Final Result

Establishing a relationship with the client to know what they will and won’t be happy with is imperative when it comes to designing a kitchen that they will be living with for many years to come, and working with Mr and Mrs H is a fine example of how successful the outcome will be. As you can see from the photos, the kitchen is definitely the main attraction, but the alcove leading to the living room provides an open space feel.

It is safe to say that Mr and Mrs H certainly received the “wow” factor kitchen that they were looking for, and we are very pleased that the clients have allowed us to showcase this build as an example to you of the hard work and care we put into the homes we design for all our clients.

Talk to the Experts

If you have found that the design work we did for Mr and Mrs H is inspiring, and you would like to know how we can fit a kitchen to suit your personal taste, then don’t hesitate to contact us today. We would be more than happy to meet and discuss how we can create a kitchen with you in mind.

 

Menu